Bosch Rexroth, Elmo Motion Control’ü satın alıyor

Bosch Rexroth, Elmo Motion Control’ü satın alıyor

Satın alma, Bosch Rexroth’un fabrika otomasyon faaliyetlerini daha da güçlendirecek

 

Elmo’nun üst düzey hareket kontrolleri ve servo sürücüleri, Bosch Rexroth portföyünü tamamlıyor.
Elmo teknolojileri, genel ve mobil otomasyon, robotik ve yarı iletken endüstrisinde otomasyon için elektrik kabinsiz sürücü sistemleri sağlıyor.
 

Bosch Rexroth, fabrika otomasyon işinin genişlemesine yatırım yaptı ve merkezi Petah Tikva, İsrail’de bulunan hareket kontrol uzmanı Elmo Motion Control Ltd’yi satın almayı kabul etti. Elmo, endüstriyel otomasyon için elektrikli üst düzey servo sürücüler ve hareket kontrolleri geliştiriyor ve üretiyor. Şirketin yaklaşık 330 çalışanı bulunuyor. Yüksek performanslı, yerden fazlasıyla tasarruf sağlayan ve hassas sürücüler, ctrlX AUTOMATION otomasyon platformundaki Bosch Rexroth ürün portföyünü tamamlıyor. Bosch ve Elmo, 4 Eylül 2022 günü bu satın alma işlemiyle ilgili bir anlaşma imzaladı. Satın alma fiyatı açıklanmayacak. İşlem, anti-tröst onaylarına tabidir.

 

Fabrikalarda verimliliği artıran ve kaynakları koruyan akıllı otomasyon ve Endüstri 4.0 çözümlerine sürekli artan talep var. Bosch Rexroth Otomasyon ve Elektrifikasyon Çözümleri İş Birimi Başkanı Thomas Fechner, “Fabrika otomasyonu, Bosch Rexroth’ta net bir şekilde odaklanılan bir konudur. Portföyümüzü hem ctrlX AUTOMATION gibi yenilikçi ürünlerin geliştirilmesi yoluyla hem de Elmo gibi uygun satın almalar yoluyla organik olarak güçlendiriyoruz.” dedi.  

 

Satın alma işlemi, Elmo’nun yenilikçi gücünü ve dinamiklerini Bosch Rexroth’un fabrika otomasyon uzmanlığıyla birleştirecek. Bosch’un amacı, Elmo’nun en gelişmiş hareket ve servo kontrol ürünlerini geliştirme ve üretme yeteneklerini artırmak. Elmo’nun yerel yönetimiyle ve mevcut personeli elinde tutmasıyla bir İsrail kuruluşu olarak kalması planlanıyor.   

 

Bosch Rexroth geleceğin fabrikasını sadece zeminler, tavanlar ve duvarlar sabit ve geri kalan her şey esnek olarak görüyor. Şirket sürekli olarak bu konsepte tam olarak uyan çözümler sunuyor. Bosch Rexroth, Elmo’nun akıllı, oldukça kompakt ve sağlam sürücülerini ekleyerek portföyünü ideal bir şekilde tamamlıyor. Fechner, “Elmo’nun teknolojisi, akıllı telefon boyutundaki sürücüleri robotlara veya otonom taşıma araçlarına entegre etmemizi sağlıyor. Elmo teknolojileri böylece otonom ulaşım araçları, hizmet robotları veya makinelerdeki elektrik kabinsiz sürücü sistemleri düzenlemeleri gibi özel teknolojik zorluklar ortaya çıkaran yeni uygulama alanları açıyor. Burada Elmo ürünleri, güçlü yanlarını öncelikle hareket performansları, kompaktlıkları, enerji verimliliği ve yüksek dinamiklerle birleştirilmiş hassasiyetleri aracılığıyla gösteriyor.” dedi. 

 

Elmo Motion Control’ün kurucusu ve sahibi Haim Monhait, “Elmo ekibinin, teknolojimizin ve müşterilerimizin artık geleceğe daha net ve daha umut verici bir yola sahip olmasından çok memnunum. Elmo, Bosch Rexroth’a yalnızca ürünlerimizin birbirini iyi bir şekilde tamamlaması nedeniyle değil, aynı zamanda şirketin ikna edici büyüme hedefleri ile fabrika otomasyonunda müşteri odaklı bir yaklaşım izlemesi nedeniyle katılıyor. Elmo, müşterilerimizin yararına makine performansını iyileştirmek için yenilikçi, akıllı ve lider hareket kontrol çözümleri yaratmaya devam edecek.” dedi.

 

Elmo Motion Control, teknolojik olarak gelişmiş, ancak kompakt servo sürücüler ve hareket kontrolünde uzmandır. Bu elektrikli servo sürücüler ve hareket denetleyicileri son derece akıllıdır ve tamamen onaylı fonksiyonel güvenlik sağlar. Ürünler özellikle yarı iletken, elektronik imalat, elektrik endüstrisi, robotik, medikal, otomatik yönlendirmeli araçlar (AGV), otomatik depolama ve paketleme ve gıda endüstrisi segmentlerine uygundur. Elmo, 1988 yılında İsrail’in Tel Aviv yakınlarındaki Petah Tikva’da özel bir şirket olarak kuruldu. Ana lokasyona ek olarak, şirketin Polonya’da bir montaj tesisi bulunuyor.

 

Fabrika otomasyonuna yapılan yatırımlar

Bosch Rexroth, 2022 ilkbaharında Kassow Robots’un çoğunluk hissesini devralmıştı. Yaklaşık 25 çalışanı bulunan Danimarkalı şirket, endüstriyel üretimde birçok farklı şekilde kullanılabilen işbirlikçi robotlar (cobotlar) üretiyor. Cobotlar, yüksek taşıma kapasitesi ve menzile sahip ve en dar alanlarda kullanılabiliyorlar: Kassow Robots’un yedi aksla donatılan bir cobotu, bir kol gibi köşelere ulaşabilir ve böylece piyasada rakipsiz bir esneklik sunar.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

İGA, Geleceğin Havacılık Uzmanlarını Yetiştirmek İçin 1000 Stajyer Alıyor – Ulusal24.com

İGA, Geleceğin Havacılık Uzmanlarını Yetiştirmek İçin 1000 Stajyer Alıyor – Ulusal24.com

Türkiye’nin havacılıkta küresel ölçekteki en büyük projelerinden olan; dünya çapında küresel aktarma merkezi olma misyonu taşıyan İGA İstanbul Havalimanı, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından gençlerimizi iş hayatına hazırlayacak Ulusal Staj Programı kapsamında 1.000 üniversite öğrencisini, MT (Management Trainee) Programı’yla da 20 yeni mezunun işe alımını gerçekleştiriyor.

 

İGA, İstanbul Havalimanı’nda sağladığı istihdamla binlerce kişiye iş fırsatı sağlarken, geleceğin havacılık uzmanlarının yetişmesi adına Ulusal Staj Programı kapsamında 1.000 stajyer ve MT Programı’yla da 20 yeni mezunu işe alacağını açıkladı. 
 
İGA’nın dahil olduğu Ulusal Staj Programı ile ulusal ve uluslararası firmaların yanı sıra ekonominin bel kemiği KOBİ ve start-upların yetenek kazanımı konusunda desteklenmesi hedefleniyor. 
 
“Doğru İşe Doğru İnsan” felsefesi ile eşitlik ilkesinden asla ödün vermeyen, geleceğe emin adımlarla ilerleyen, kendine güvenen, sorumluluk sahibi, yeniliklere açık 1.000 kişiyi Ulusal Staj Programı kapsamında istihdam edeceğini duyuran İGA, gençlere Türkiye’ye havacılık sektöründe çağ atlatan İGA İstanbul Havalimanı’nda çalışma fırsatı tanıyor. 
 
İngilizce seviye tespit sınavına katılacak 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerinden seçilecek stajyerler, operasyonel birimler ağırlıklı olmak üzere, Terminal Operasyon, İGA PASS ve farklı departmanlarda görev alacak. 

Management Trainee Programıyla 20 yeni mezuna iş imkânı… 
 
Şirketlerin çalışma ortamlarını ve kültürlerini keşfedip deneyimleme imkânı sunan Talentopia.co, İGA ile ortaklaşa MT programı uyguluyor. 3 haftalık başvuru süresi sonrası yeni mezunlar İGA İstanbul Havalimanı’nda çalışma fırsatı yakalıyor. 
 
MT Programıyla İGA İstanbul Havalimanı’ndaki staja başvuru yapmak için talentopia adresi üzerinden başvuru yapılması gerekiyor.
 
İGA, ekonomiye kattığı değer ve gençlere yaptığı yatırımlar ile Türkiye ekonomisine duyduğu güvenin en önemli göstergelerinden birisinin, oluşturduğu istihdam olduğuna inanıyor.
 
On binlerce kişiye sağladığı iş gücüyle de önemli bir rol üstlenen İGA, staj programlarına sağladığı destekle Türkiye’yle birlikte büyümek adına elini taşın altına koyuyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

İlgili

Haber Kaynağı www.ulusal24.com

Enerjisini güneşten alıyor 140 ülkeye çelik ihraç ediyor – Ulusal24.com

Enerjisini güneşten alıyor 140 ülkeye çelik ihraç ediyor – Ulusal24.com

Kocaer Çelik, insana ve doğaya saygı değerleriyle çelik sektörünü geleceğe taşıyor

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları arasında yer alan Kocaer Çelik, 6 kıtada 140 ülkeye ihraç ettiği çeliği sürdürülebilir bir çevre için güneşten aldığı temiz enerjiyle üretiyor. Yıllık 800 bin ton üretim kapasitesi olan Kocaer Çelik, insana ve doğaya saygı ilkesiyle İzmir’deki üretim tesislerinin çatılarını güneş enerji sistemiyle kaplattı. 

 

Dört yıldır üst üste Ege Bölgesi çelik profil ihracat şampiyonu olan Kocaer Çelik, uluslararası ticarete yön veren AB Yeşil Mutabakatı’na yönelik yapısal dönüşümüne de hız verdi. Yaptığı yatırımlarla enerji kullanımının yüzde 30’un üzerinde yenilenebilir ve temiz kaynaklardan karşılayan Kocaer Çelik’in Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocaer, “Amacımız ve hayalimiz sürdürülebilir bir dünya ve geleceğe yaşanabilir bir miras bırakmak” dedi.

 

Demir-çelik sektörünün çelik profil segmentinde faaliyet gösteren, enerji nakil hattı, güneş enerjisi altyapısı, yapısal çelik, ulaşım, madencilik, tünel, gemi inşa, tarım, makine imalat, savunma sanayi sektörlerine yönelik çelik profil üretimi gerçekleştiren, demir-çelik sektöründe ilklerin markası olan ve 60 yılın üzerinde ülkemize değer katan Kocaer Çelik, temiz enerji atılımıyla da sektöre öncülük ediyor. Ülkemizin çelik profil alanında 2018’den bu yana Ege Bölgesi’nde üst üste ihracat şampiyonu olan Kocaer Çelik, 140 ülkeye gönderdiği çelik profilleri temiz enerjiyle üretmenin gururunu yaşıyor. Kocaer Çelik’in en büyük gurur kaynağı ise şirketin sürdürülebilirlik stratejisi. Kocaer Çelik, uzun dönem stratejilerini insana ve dünyaya saygı çerçevesinde belirliyor. 

 

100 bin ağaca eşdeğer çevresel fayda

Kocaer Çelik, kendi değerleriyle sürdürülebilir toplum değerlerini harmanlayarak iş yapış şeklini belirliyor. Doğal kaynaklar ve çevrenin sürdürülebilirliğini sağlamaya odaklanıyor, çözümler üretiyor. Hedef; geleceğe sürdürülebilir bir gezegen ve yaşanabilir yarınlara miras bırakmak. Yeşil enerji ve temiz üretim stratejileri kapsamında Aliağa’da yer alan üç üretim tesisinin çatılarında Güneş Enerji Sistemleri (GES) yatırımı tamamlandı. Galvaniz Fabrikası ve Servis Merkezi’nin çatıları da haziran ayından itibaren devreye alınıp, elektrik üretmeye başlanacak. Toplam 280 bin metrekare alana kurulu olan dört fabrika ve Servis Merkezi’nin 85 bin metrekarelik kapalı alanında, çatılarının tamamı güneş panelleriyle kaplanacak. 

Ekonomimizden sanayimize, finansmana erişimimizden ihracatımıza her şeyi belirleme gücü olan Aralık 2019 tarihinde açıklanan AB Yeşil Mutabakatı’na uyum ve ihracatta rekabetçiliğin korunması için öngörülen dönüşümler kapsamında, karbon ayak izini azaltma ve temiz enerjinin üretim süreçlerindeki payının artırılması büyük önem taşıyor. Kocaer Çelik; T.C. Ticaret Bakanlığı’nın AB Yeşil Mutabakatı’na uyum süreci ile ilgili hazırladığı Eylem Planı doğrultusunda gerekli dönüşümleri sağlamak amacıyla öncü yatırım yapan ilk şirketlerden biri olarak da fark yaratıyor. 

Bölgenin en büyük çatı GES’i

Kocaer Çelik, Çatı Üzeri Güneş Enerji Sistemleri Projesi ile yeşil mutabakat ve karbon ayak izi kapsamında tükettiği enerjinin yüzde 30’unun üzerinde bölümünü yenilenebilir ve temiz enerji ile karşılıyor. Bu yatırım sonucunda yıllık 5 bin ton karbon salınımının önüne geçmekle birlikte, yılda 100 bin ağaç dikimine eşdeğer çevresel fayda sağlanıyor.

Sürdürülebilirlik odaklı çalışmaları kapsamında topluma ve çevreye sürekli değer yaratan Kocaer Çelik, Aliağa’daki fabrikalarına sıfır atık belgesi alarak da sektördeki bir ilki gerçekleştirdi. Karbon ayak izinin azaltılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiren Kocaer Çelik, tesislerine kurduğu güneş enerji santrali yatırımıyla da örnek şirketler arasında yer alıyor. Bu tesis aynı zamanda 7.7 MW ve haziran ayında devreye alacağı 1.5 MW toplam 9.2 MW kurulu güç ve 85 bin metre karelik alanı ile Ege Bölgesi’nin en büyük çatı GES’i durumunda. 

 

Hedef 2022’de tam yeşil enerji

Kocaer Çelik, 2022 sonu itibarıyla tükettiği tüm enerjiyi üretecek projeleri devreye alarak 45 milyon kwh elektrik üretmeyi ve sektöründe yine bir ilki gerçekleştirmeyi hedefliyor. Doğal kaynak tüketimini ve karbon emisyonunu azaltma amaçlayan şirket, 2022 yılının ocak ayında devreye aldığı Galvaniz Tesisi binasında da yeşil bina sertifikasyon işlemlerine başladı. USDGBC (Amerikan Yeşil Binalar Konseyi) tarafından derecelendirilmek üzere LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) sertifika sistemine başvuru gerçekleştirildi. Kocaer Çelik böylece LEED sertifikalı enerji ve çevre dostu bir üretim tesisini ülkemiz sanayisine kazandırmanın gurunu yaşayacak. Karbon-nötr uygulamaları da hızlı bir şekilde hayata geçiriliyor. Şirket, gelecek yıllarda AB Yeşil Mutabakat anlaşmasına ve buna bağlı olarak mevzuatlara uygun stratejik planlarını oluşturdu.

 

Sürdürülebilirlik felsefesiyle büyüyor

Alanında sadece Ege Bölgesi’nin değil, Türkiye’nin en büyük 100 ihracatçısı ve en büyük 100 sanayi şirketlerinden biri olan Kocaer Çelik için asıl gurur kaynağı ise 60 yılın üzerindeki köklerinden almış olduğu, insana ve dünyaya saygı felsefesi oluyor. Şirkette tüm iş yapış süreçlerine doğaya, insana, geleceğe saygı ilkesi entegre ediliyor. Tüm çalışanlar da bu sürece dâhil ediliyor. Çalışanların isimlerini yazarak onlara özel 1.100 selvi ağacından oluşan bir orman oluşturuldu ve bölgenin havasını iyileştiren ağaçların bakımını da yine şirket çalışanları yapıyor. Şirketteki araçların tamamı çevre dostu hibrit araçlardan oluşuyor. Üretim tesislerinde enerji yöneticileri ve Ar-Ge çalışmaları ile birlikte enerji etütleri ve bunun sonucunda birçok enerji verimliliği projesi gerçekleştiriliyor. Verimlilik Artırıcı Projeler (VAP) ile şirketin verimliliği artırılarak, enerji tüketimini azaltacak çözümler geliştiriliyor. Şirkete en çok gurur ve ilham veren, motivasyonu artıran; hayatın her yerinde var olmak ve hayata değer katan bu girişimlerdir. 

Haber Kaynağı www.ulusal24.com