Mauro Icardi dünyada yalnızca üç adet olan arabayı satın aldı: Fiyatı ağızları açık bıraktı! – Teknoloji

Mauro Icardi dünyada yalnızca üç adet olan arabayı satın aldı: Fiyatı ağızları açık bıraktı! – Teknoloji

Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Icardi, dünyanın en pahalı arabası olan ve kişiye özel tasarlanan Rolls-Royce (Boat Tail)’tan satın aldı.

DÜNYADA SADECE 3 TANE VAR

Süper Lig devi Galatasaray’da gösterdiği performansla taraftarın sevgilisi olan Icardi, dünyanın en pahalı arabasına sahip olan Rolls-Royce’tan kendine özel bir araba satın aldı.

RESMEN SERVET ÖDEDİ

Dünya üzerinde sadece üç kişide bulunan arabanın değeri 26 milyon euro. Kişiye özel tasarlanan bu araba çok nadir kişilere üretiliyor.

İşte o araç;

Resmen servet ödedi! Icardi'nin satın aldığı arabadan dünyada sadece 3 tane var

Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Dünyada bir ilk: Robot Sophia Türkiye’de radyo yayını yapacak – Teknoloji

Dünyada bir ilk: Robot Sophia Türkiye’de radyo yayını yapacak – Teknoloji





Hong Kong merkezli Hanson Robotics tarafından 2016’da üretilen ve vatandaşlık alan ilk robot olan Sophia’nın Türkiye’de radyo yayını yapacağı açıklandı. İnsansı bir robot olan Sophia 6-7 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da bulunanCamlıca Televizyon Kulesi’nden radyo yayını yapacak.

Dünyada bir ilk olacak olan yayın ile ilgili Çanlıca Kulesi Genel Müdürü Mustafa Önçırak açıklama yaptı. Önçırak açıklamasında “Çamlıca Kulesi bilindiği üzere dünya’da 100 FM radyo yayınlarının aynı noktadan yapıldığı bir kule. Dünyada ilk defa canlı radyo yayını yapacak Sophia robotumuzu ağırlıyoruz. sophia, yayın yapma lisansını Cenevre’den almıştır, 6-7 Temmuz tarihlerinde yine Cenevre’de 40 ülkedek katılacak radyo canlı yayın yapılacak. Bu radyolardan bir tanesi de Çamlıca kulemizden yayın yapan Türkiye’deki bir radyo olacak. Bu tarihlerde herkesi dinlemeye davet ediyoruz” dedi. 


—-advertisement—

loading…

Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Dijital dünyada siber risklerden uzak bir çalışma ortamı mümkün

Dijital dünyada siber risklerden uzak bir çalışma ortamı mümkün

Palo Alto Networks’ün dünya genelinde ve farklı sektörlerden C-Level 1.300 üst düzey yöneticiyle gerçekleştirdiği “Siber Güvenlikte Sırada Ne Var?” araştırmasına katılan yöneticilerin yüzde 84’ü, kurumlarının hibrit çalışma ortamlarına yönelmesi nedeniyle güvenlik sorunlarında artış yaşandığını kaydediyor.

Siber güvenlik teknolojilerinde Zero Trust (Sıfır Güven) yaklaşımını uygulayarak, dijital ortamda gerçekleştirilen tüm işlemlerin güvenli olduğu yanılsamasını ortadan kaldırmayı hedefleyen Palo Alto Networks, ZTNA 2.0 standardına sahip güvenlik platformları sayesinde kurumların yenilikçi iş uygulamaları ve hibrit iş gücü için siber risklerden arınmış bir çalışma ortamı sağlıyor.

Dünya çapında binlerce müşterisine kendi veri merkezlerinde ve bulut üzerinden siber güvenlik çözümleri sunan Palo Alto Networks, geniş alan, mobil ve IoT ağlar arasında kesintisiz, performanslı ve güvenli erişim sunan SASE (Secure Access Service Edge) teknolojilerine her geçen gün bir yenisini ekliyor.  Şirket en son olarak kurumları, yeni erişim çağının standardı olmaya aday Sıfır Güven Temelli Ağ Erişimi 2.0’a (ZTNA 2.0) geçmeye çağırdı.

Palo Alto Networks’ün dünya genelinde ve farklı sektörlerden C-Level 1.300 üst düzey yöneticiyle gerçekleştirdiği “Siber Güvenlikte Sırada Ne Var?” araştırmasına katılan yöneticilerin yüzde 37’sine göre, 2023’teki siber güvenlik atakları ağırlıkla tedarik zincirlerini hedefleyecek. Araştırmaya yanıt verenlerin yüzde 96’sı son bir yılda en az bir kez saldırı yaşadığını ifade ederken, yarıdan fazlası (yüzde 57) üç veya daha fazla ihlal olayı yaşadığını söylüyor. Her üç yöneticiden biri ise bir saldırı sonucu operasyonel kesinti yaşadıklarını kabul ediyor. Yöneticilerin yüzde 84’ü, kurumlarının hibrit çalışma ortamlarına yönelmesi ile birlikte güvenlik sorunlarında artışlar gördüklerini vurguluyor. 

Zero Trust yaklaşımının detaylarıyla ilgili açıklama yapan Palo Alto Networks Türkiye, Rusya CIS Direktörü Vedat Tüfekçi, “ZTNA (Zero Trust Network Access) mimarisinin geliştirilmesinin nedeni, eski sanal özel ağların (VPN) belli noktalarda gerekli ölçeklenmeyi yeterince sağlayamaması ve bazı ağ geçişlerine izin vermesidir. Eski ZTNA 1.0 çözümlerinde ise kullanıcıya bir kez erişim yetkisi verildiğinde, bağlantının dolaylı olarak sonsuza kadar güvenli olduğu varsayılıyor. Bu zayıflık siber güvenlik tehditleri, kötü niyetli eylemler ve davranışlar için kullanılabiliyor. Palo Alto Networks’ün Prisma Access gibi ZTNA 2.0 yeteneklerine sahip güvenlik platformları ise bütün bu ön kabulleri ortadan kaldırarak Zero Trust (Sıfır Güven) yaklaşımıyla gerekli bütün iç denetimleri yapan bir mekanizmayı teknolojiye dahil ediyor. Teknoloji ve hizmetlerimize yansıyan Zero Trust (Sıfır Güven) yaklaşımımız ile kurum genelindeki dijital tüm işlemlerin bir ön kabul olarak güvenli bir ortamda yapıldığı yanılsamasını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Palo Alto Networks Prisma Access gibi ZTNA 2.0 özellikli ürünlerimiz, kuruluşlara, çağdaş iş uygulamalarına ve hibrit iş gücüne siber güvenlik tehditlerinden uzak bir çalışma ortamı sağlıyor” dedi.

Yapay Zeka ile siber güvenlik otomasyonu yapıyor

Prisma Access, Prisma SASE’nin sınır güvenlik hizmeti (SSE) olarak öne çıkıyor. Geniş alan ağ üzerinde tüm güvenlik denetimlerini bir veri merkezi olmadan yapma olanağı sunan Prisma SASE ile kullanıcılar hangi cihazı veya hangi ağı kullanırsa kullansın ağ sorunlarına takılmadan güvenli ve performanslı bir iletişimin rahatlığını yaşıyorlar. Prisma SASE’nin yapısında yer alan yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojileri, anormallik tespitini otomatikleştirip, kurum genelinde siber güvenlik görünürlüğünü ve denetimini düzenli olarak iyileştiriyor.  Prisma SASE, uygulamalardaki ya da kodlardaki bir açığın kötü niyetli kişiler tarafından keşfedildiği Sıfırıncı Gün (Zero Day) saldırılarına karşı güvenlik güncellemelerini otomatik olarak yaparken, kullanıcı ve yöneticileri de bu tür sıra dışı ataklara karşı önceden uyarıyor.

Sıfır Güven Ağ Erişimi ne sağlıyor?

ZTNA 2.0 güvenlik yöneticilerini rahatlatan birçok avantajı bünyesinde barındırıyor:

Yeterli yetki ile  erişim — IP adresleri ve bağlantı noktaları gibi ağ bileşenlerinden bağımsız olarak uygulama ve alt uygulama düzeylerinde hassas erişim denetimi sağlıyor.

Sürekli güvenlik doğrulaması — Herhangi bir uygulamaya erişim yetkisi verildikten sonra bile cihaz görünümünde, kullanıcı ve uygulama davranışındaki değişikliklere bağlı olarak güvenlik değerlendirmesi kesintisiz devam ediyor.

Sürekli güvenlik araştırması— Sıfırıncı gün (Zero Day) tehditleri de dahil olmak üzere bütün kötü niyetli atakları önlemeye yardımcı olmak için izin verilmiş bağlantılar için dahi tüm uygulama trafiğinin derinlemesine ve sürekli denetimi söz konusudur.

Verilerin eksiksiz korunması — Merkezi veri kaybını önleme (DLP) ilkesiyle özel uygulamalar ve SaaS uygulamaları da dahil olmak üzere tüm uygulamalarda tutarlı veri kontrolü sağlar.

Tüm uygulamalar için güvenlik — Yalnızca bulut için yazılmış uygulamalar, kurumun kendine özel uygulamaları ve çeşitli SaaS uygulamaları da dahil olmak üzere kuruluş genelinde kullanılan her tür uygulamayı düzenli ve tutarlı bir şekilde korumaya alır.

Güvenlik duvarları ile 11. kez lider

Endüstriye yönelik raporlarıyla ünlü, araştırma kuruluşu Gartner’ın Leader in the 2022 Gartner® Magic Quadrant™ for Network Firewalls araştırmasında Palo Alto Networks, 2022’de üst üste 11. kez lider seçildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

İşte dünyada en çok kullanılan 20 şifre – Teknoloji

İşte dünyada en çok kullanılan 20 şifre – Teknoloji

NordPass araştırmasına göre, en yaygın şifre olan “123456”, 2022 içerisinde liderliği “password” şifresine kaptırdı. Ancak “123456” da halen oldukça popüler, sadece ikinci sıraya düştü.NordPass, her yıl yürüttüğü “en yaygın şifre” araştırmasının 2022 sonuçlarını açıkladı. Bu yılki araştırma, dünya çapındaki şifre oluşturma eğilimlerine ve şifre kullanımının cinsiyet ile 30 farklı ülke arasında nasıl farklılık gösterdiğine odaklanıyor. NordPass ilk kez popüler kültür trendlerinin şifre seçimlerimizi nasıl etkilediğini de analiz etti.Aşağıda dünya çapında en çok kullanılan 20 şifreyi bulabilirsiniz.1. password (şifre)
2. 123456
3. 123456789
4. guest
5. qwerty
6. 12345678
7. 111111
8. 12345
9. col123456
10. 123123
11. 1234567
12. 1234
13. 1234567890
14. 000000
15. 555555
16. 666666
17. 123321
18. 654321
19. 7777777
20. 123Farklı ülkeler ve cinsiyetler arasında ortak şifre oluşturma eğilimleri”Password” (şifre) dünya çapında en çok tercih edilen şifre, 4,9 milyondan fazla kez kullanılıyor. “password1,” “Password”, “password123”, “Password1” ve “passw0rd” gibi varyantlar da listenin başında yer alıyor. Örneğin, “password99″ İtalya’da daha popüler ve Portekizli internet kullanıcıları arasında ” fuckingpassword1234″ daha çok kullanılıyor.Şifre oluşturma sırasında yaşanan bıkkınlık, bu yıl internet kullanıcılarının seçimlerini daha çok etkilemiş görünüyor. “fuckyou”, “fuckoff, “fuckyou1” ve benzeri şifreler özellikle Kanada, Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde dikkat çekici bir oranda kullanılmış.Sevgi sözcükleri de yaygın olarak kullanılıyor. “iloveyou” ve bu sözcüğün diğer dillere çevirileri (İspanya’da “teamo”, Almanya’da “ichliebedich” vb.) oldukça yaygın. Ayrıca “sunshine” (güneş ışığı), “princess” (prenses) ve “love” (aşk) şifreleri de yaygın şekilde kullanılıyor.Kullanıcılar şifre belirlerken basitlik peşinde koşuyor. Sayıların, harflerin ve sembollerin klavye üzerindeki kolay kombinasyonları dünya çapındaki çoğu listede yer alıyor. Bu yıl gümüş madalya sahibi olan “123456” şifresi, Brezilya, Kolombiya, Fransa ve Japonya gibi birçok ülkede hala en yaygın şifre. “123456789” şifresi ise Danimarka’da listenin başında yer alıyor. Araştırmaya dahil edilen ülkelerin çoğunda “abc123”, “qwerty”, “1q2w3e”, “a1b2c3” ve benzer varyantlar kullanılıyor.Kullanıcıların şifreye kendi isimlerini eklemeleri, internet kullanıcıları arasında halen yaygın bir uygulama olmaya devam ediyor. Bu yıl, şifre oluştururken dünya çapında en çok kullanılan isimler Daniel, Thomas, Jordan, Michael, Marina ve Jessica oldu. Kullanıcılar ayrıca şifre oluştururken hayvanların (örneğin “monkey -maymun”) veya efsanevi yaratıkların (örneğin “dragon – ejderha”) isimlerini de kullanıyor.Güvenli şifre yönetimi için ipuçlarıŞirketler çevrimiçi hesaplarımızı korumak için güvenlik önlemleri alsa da bunlar yeterli değil: Kullanıcıların da güvenli şifre yönetimi için bazı tedbirler alması gerekiyor. Aşağıda, bunu yapmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları bulabilirsiniz:Sahip olduğunuz hesapların farkında olun. Uzmanlar, kullanılmayan çevrimiçi hesapları silmenizi ve aktif olarak kullandığınız tüm hesapların tam sayısını bilmenizi tavsiye ediyor. Böylelikle, şifre yönetiminizdeki boşlukları önleyebilirsiniz.Uzun, benzersiz şifreler oluşturun ve bunları asla yeniden kullanmayın. En sağlam şifreler, rakamların, büyük harflerin, küçük harflerin ve simgelerin karmaşık kombinasyonlarından oluşur. Bir şifreyi asla birden çok hesap için kullanmayın. Zira bir hesabınız kırılırsa aynı şifreyi kullandığınız diğer hesaplarınız da kırılabilir.Bir şifre yöneticisi kullanın. Bu teknolojik çözüm, bir dijital kasaya koyduğunuz şifreleri de ayrıca şifreler ve güvenli şekilde paylaşmanıza izin verir. Birçok siber güvenlik sızıntısı, basit insan hataları nedeniyle gerçekleşir. Örneğin kullanıcılar şifrelerini başkalarının kolayca erişebileceği şekilde kaydeder veya onları Excel gibi şifrelenmemiş uygulamalarda saklar. 

Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com