İş makinesi ile ağaç kesmek için kullanılan yöntem dikkat çekti – Teknoloji

İş makinesi ile ağaç kesmek için kullanılan yöntem dikkat çekti – Teknoloji

İrlanda’da ağaç kesmek için kullanılan yöntem izleyenlerin ilgisini çekti.

İş makinesine hidrolik sistemle bağlı bir şekilde bulunan elektrikli testere ile ağacı dibine yakın bir yerden kesen operatör, özel olarak tasarlanan testere ile ağacı düşmeden tuttu.

Devamında ağacın yapraklarını basit hareketlerle gövdesinden ayırarak işleme devam etti.

Ağacı göz kararı eşit parçalara ayıran iş makinesi operatörü, sadece 35 saniye içerisinde ağacın kesimini tamamlayarak keseceği diğer ağaçlara doğru ilerledi.

İşte o görüntüler:

İrlanda’da ağaç kesme yöntemi…


— Aykırı (@aykiricomtr) February 12, 2024

Kaynak: aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Araba reklamlarında kullanılan yeşil ekran teknolojisi böyle görüntülendi – Teknoloji

Araba reklamlarında kullanılan yeşil ekran teknolojisi böyle görüntülendi – Teknoloji





Araba reklamlarının ardındaki teknik sırlar gün yüzüne çıktı. Araba reklamlarında sıkça kullanılan yeşil ekran teknolojisinin nasıl çalıştığını gösteren bir görüntü paylaşıldı.

Görüntüler, reklam videolarındaki sarsıntısız ve titreşimsiz sahnelerin nasıl elde edildiğini gösteriyor. Yeşil ekran teknolojisi, arka planı istenilen bir görüntüyle değiştirerek izleyicilere gerçeküstü ve pürüzsüz bir sürüş deneyimi sunuyor.

İşte otomobil reklamında kullanılan hilenin arka plan görüntüleri:


Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Kaspersky, “Operation Triangulation”da kullanılan casus yazılımın ayrıntılarını açıkladı!

Kaspersky, “Operation Triangulation”da kullanılan casus yazılımın ayrıntılarını açıkladı!

Kaspersky uzmanları, iOS cihazlarını hedef alan Operation Triangulation kampanyası hakkındaki raporun ardından, saldırılar sırasında kullanılan casus yazılım implantının ayrıntılarına ışık tuttu. TriangleDB olarak adlandırılan implant, saldırganlara gizlice gözetleme yetenekleri kazandırıyor. Yalnızca bellekte çalışan implant, cihaz yeniden başlatıldığında tüm kanıtların silinmesini sağlıyor.

Kaspersky, kısa süre önce iMessage üzerinden özellikle iOS cihazlarını hedef alan yeni mobil Gelişmiş Kalıcı Tehdit (APT) kampanyası hakkındaki yeni detayları paylaştı. Kaspersky araştırmacıları altı aylık araştırmanın ardından istismar zincirinin derinlemesine analizini yayınladı ve casus yazılımın sistemlere nasıl yerleştiğinin ayrıntılarını ortaya çıkardı. TriangleDB olarak adlandırılan implant, hedeflenen iOS cihazında temel ayrıcalıkları elde etmek için çekirdekteki bir güvenlik açığından yararlanılarak dağıtılıyor.

Tehdit bir kez yerleştirildikten sonra yalnızca cihazın belleğinde çalışıyor, dolayısıyla yeniden başlatıldığında bulaşmanın izleri kayboluyor. Sonuç olarak kurban cihazını yeniden başlatırsa, saldırganın kötü niyetli bir ek içeren başka bir iMessage göndererek yeniden bulaştırması ve tüm istismar sürecini bir kez daha baştan başlatması gerekiyor. Yeniden başlatma gerçekleşmezse, saldırganlar süreyi uzatmadığı sürece implant 30 gün sonra kendini otomatik olarak kaldırıyor. Karmaşık bir casus yazılım tekniğiyle çalışan TriangleDB, son derece çeşitli veri toplama ve izleme yeteneklerine sahip.

İmplant toplamda farklı işlevlere sahip 24 komut içeriyor. Bu komutlar cihazın dosya sistemiyle etkileşimi (dosya oluşturma, değiştirme, dışarı sızma ve kaldırma dahil), süreçleri yönetme (listeleme ve sonlandırma), kurbanın kimlik bilgilerini toplamak için anahtarlık öğelerini çıkarma ve diğerlerinin yanı sıra kurbanın coğrafi konumunu izleme gibi çeşitli amaçlara hizmet ediyor.

Kaspersky uzmanları, TriangleDB’yi analiz ederken CRConfig sınıfı populateWithFieldsMacOSOnly adında kullanılmayan bir yöntem içerdiğini keşfetti. Her ne kadar iOS implantında kullanılmamış olsa da bu metodun varlığı benzer bir implant ile macOS cihazlarının hedeflenebileceğini gösteriyor.

Kaspersky Global Araştırma ve Analiz Ekibi (GReAT) Güvenlik Uzmanı Georgy Kucherin, şunları söyledi: “Saldırıyı derinlemesine incelediğimizde çok sayıda ilgi çekici tuhaflık sergileyen sofistike bir iOS implantı keşfettik. Kampanyayı analiz etmeye devam ediyoruz. Bu karmaşık saldırıya ilişkin daha fazla bilgi ile herkesi güncel tutacağız. Siber güvenlik topluluğunu, tehditler hakkında daha net bir görünüm elde etmek için birleşmeye, bilgi paylaşmaya ve iş birliği yapmaya çağırıyoruz.”

TriangleDB casus yazılımı hakkında daha fazla bilgi edinmek için Securelist.com adresini ziyaret edin.

Kaspersky araştırmacıları, kötü amaçlı yazılımların bulaşmasını otomatik olarak arayan özel bir ‘triangle check’ yardımcı programı yayınladı. Cihazınızı nasıl kontrol edeceğinize dair ayrıntılı bir kılavuz için blog yazısını okuyabilirsiniz.

Kaspersky araştırmacıları, bilinen veya bilinmeyen tehdit aktörlerinin hedefli saldırılarının kurbanı olmamak için aşağıdaki önlemleri almanızı öneriyor:

Uç nokta düzeyinde tespit, araştırma ve olayların zamanında düzeltilmesi için Kaspersky Unified Monitoring and Analysis Platform (KUMA) gibi işletmeler için güvenilir bir güvenlik çözümü kullanın. 
Microsoft Windows işletim sistemini ve diğer üçüncü taraf yazılımları mümkün olan en kısa sürede güncelleyin ve bunu düzenli olarak yapın. 
SOC ekibinizin en son tehdit istihbaratına (TI) erişimini sağlayın. Kaspersky Threat Intelligence, şirketin tehdit istihbaratına erişim noktasıdır ve Kaspersky tarafından 20 yılı aşkın süredir toplanan siber saldırı verilerini ve içgörüleri sağlar. 
GReAT uzmanları tarafından geliştirilen Kaspersky çevrimiçi eğitimi ile siber güvenlik ekibinizin yeteneklerini en son hedefli tehditlerle mücadele edecek şekilde geliştirin. 
Hedefli saldırıların çoğu kimlik avı veya diğer sosyal mühendislik teknikleriyle başladığından, güvenlik farkındalığı eğitimi verin ve ekibinize pratik beceriler öğretin. Bunu Kaspersky Automated Security Awareness Platform aracılığıyla yapabilirsiniz.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Instagram 2022’de en çok kullanılan etiketlerini açıkladı – Teknoloji

Instagram 2022’de en çok kullanılan etiketlerini açıkladı – Teknoloji

Meta’nın sahibi olduğu Instagram, 2022 yılında kullanıcıların paylaşımlarında en çok yer verdiği etiketleri açıkladı. Toplam 10 etiketin yer aldığı listenin ilk sırasında, geçen eylül ayında İran’da ahlak polisi tarafından gözaltına alınan ve gözaltındayken hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin adı yer aldı.Marketing Türkiye’nin aktardığına göre; dünya gündemine oturan olaylardan ünlü isimlere kadar farklı pek çok etiketin bulunduğu liste oldukça çeşitli…#standwithukraine etiketinin en çok kullanılanlar arasında yer alması, yılın başında Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşın dünya çapında ses getirdiğini bir kez daha kanıtlıyor. Kullanıcılar gönderilerine bu etiketi ekleyerek adalet ve barış çağrısında bulundu.Katar’da düzenlenen Dünya Kupası da listede yerini aldı ve #fifaworldcup en çok kullanılan etiketlerden birisi oldu. İşte sırasıyla Instagram’da en çok kullanılan etiketler:#MAHSAAMINI #TAYLORSWIFT#STANDWITHUKRAINE#FIFAWORLDCUP #NFT#AIRFRYER#STRANGERTHINGS#SPYXFAMILY #BOOKSTRAGRAM #JAMESWEBBSPACETELESCOPE

—-advertisement—

loading…

Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Gizli kameralarda yeni yöntem: “Evlerde kullanılan prizlerin içine gizli kamera yerleştirildi” – Teknoloji

Gizli kameralarda yeni yöntem: “Evlerde kullanılan prizlerin içine gizli kamera yerleştirildi” – Teknoloji

Kamera teknolojilerinin gelişmesiyle boyutları küçülen, her türlü eşyanın içerisine yerleştirilebilen gizli kameralar kişilerin özel hayatına yönelik tehdit oluşturuyor.İnternetten çok kolay erişilebilen kalem, çakmak, rozet görünümündeki gizli kameraların son dönemde televizyon dizilerine de konu olan bir diğer kullanım alanı prizler olarak dikkat çekiyor. “PRİZ İÇERİSİNDE KÜÇÜK BİR KAMERA”Sosyal medyada ise bir kullanıcı, priz içerisine yerleştirilmiş ve küçük bir noktada yer alan kameranın kurulumunu aşama aşama kaydetti.İlk olarak, dışarıdan bakıldığında normal bir priz gibi gözükürken arkasında yer alan kısmına görüntüyü aktarmak için küçük bir düzeneğin yerleştirildiği görüldü. Daha sonra, kurulumu gerçekleştirdikten sonra telefona indirilmiş bir uygulama ile gizli bir görüntüyü uzaktan izleme imkanını elde etti. Ancak, bu yöntem bazıları açısından güvenlik önlemi olarak görülse de şantaj ve başka amaçlar için kullanımı açısından tehlike oluşturabileceği düşünülüyor.

Priz içine gizlenmiş gizli kameralar artık internetten satılıyor. Standart priz görünümüne sahip kameranın elektriğe bağlı olması sürekli çekim yapabilmesine imkan sağlıyor. FETÖ birçok siyasetçinin evine benzer tertibatlar kurmuştu.

— Aykırı (@aykiricomtr) December 4, 2022

—-advertisement—

loading…

Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

İşte dünyada en çok kullanılan 20 şifre – Teknoloji

İşte dünyada en çok kullanılan 20 şifre – Teknoloji

NordPass araştırmasına göre, en yaygın şifre olan “123456”, 2022 içerisinde liderliği “password” şifresine kaptırdı. Ancak “123456” da halen oldukça popüler, sadece ikinci sıraya düştü.NordPass, her yıl yürüttüğü “en yaygın şifre” araştırmasının 2022 sonuçlarını açıkladı. Bu yılki araştırma, dünya çapındaki şifre oluşturma eğilimlerine ve şifre kullanımının cinsiyet ile 30 farklı ülke arasında nasıl farklılık gösterdiğine odaklanıyor. NordPass ilk kez popüler kültür trendlerinin şifre seçimlerimizi nasıl etkilediğini de analiz etti.Aşağıda dünya çapında en çok kullanılan 20 şifreyi bulabilirsiniz.1. password (şifre)
2. 123456
3. 123456789
4. guest
5. qwerty
6. 12345678
7. 111111
8. 12345
9. col123456
10. 123123
11. 1234567
12. 1234
13. 1234567890
14. 000000
15. 555555
16. 666666
17. 123321
18. 654321
19. 7777777
20. 123Farklı ülkeler ve cinsiyetler arasında ortak şifre oluşturma eğilimleri”Password” (şifre) dünya çapında en çok tercih edilen şifre, 4,9 milyondan fazla kez kullanılıyor. “password1,” “Password”, “password123”, “Password1” ve “passw0rd” gibi varyantlar da listenin başında yer alıyor. Örneğin, “password99″ İtalya’da daha popüler ve Portekizli internet kullanıcıları arasında ” fuckingpassword1234″ daha çok kullanılıyor.Şifre oluşturma sırasında yaşanan bıkkınlık, bu yıl internet kullanıcılarının seçimlerini daha çok etkilemiş görünüyor. “fuckyou”, “fuckoff, “fuckyou1” ve benzeri şifreler özellikle Kanada, Avustralya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde dikkat çekici bir oranda kullanılmış.Sevgi sözcükleri de yaygın olarak kullanılıyor. “iloveyou” ve bu sözcüğün diğer dillere çevirileri (İspanya’da “teamo”, Almanya’da “ichliebedich” vb.) oldukça yaygın. Ayrıca “sunshine” (güneş ışığı), “princess” (prenses) ve “love” (aşk) şifreleri de yaygın şekilde kullanılıyor.Kullanıcılar şifre belirlerken basitlik peşinde koşuyor. Sayıların, harflerin ve sembollerin klavye üzerindeki kolay kombinasyonları dünya çapındaki çoğu listede yer alıyor. Bu yıl gümüş madalya sahibi olan “123456” şifresi, Brezilya, Kolombiya, Fransa ve Japonya gibi birçok ülkede hala en yaygın şifre. “123456789” şifresi ise Danimarka’da listenin başında yer alıyor. Araştırmaya dahil edilen ülkelerin çoğunda “abc123”, “qwerty”, “1q2w3e”, “a1b2c3” ve benzer varyantlar kullanılıyor.Kullanıcıların şifreye kendi isimlerini eklemeleri, internet kullanıcıları arasında halen yaygın bir uygulama olmaya devam ediyor. Bu yıl, şifre oluştururken dünya çapında en çok kullanılan isimler Daniel, Thomas, Jordan, Michael, Marina ve Jessica oldu. Kullanıcılar ayrıca şifre oluştururken hayvanların (örneğin “monkey -maymun”) veya efsanevi yaratıkların (örneğin “dragon – ejderha”) isimlerini de kullanıyor.Güvenli şifre yönetimi için ipuçlarıŞirketler çevrimiçi hesaplarımızı korumak için güvenlik önlemleri alsa da bunlar yeterli değil: Kullanıcıların da güvenli şifre yönetimi için bazı tedbirler alması gerekiyor. Aşağıda, bunu yapmanıza yardımcı olacak bazı ipuçları bulabilirsiniz:Sahip olduğunuz hesapların farkında olun. Uzmanlar, kullanılmayan çevrimiçi hesapları silmenizi ve aktif olarak kullandığınız tüm hesapların tam sayısını bilmenizi tavsiye ediyor. Böylelikle, şifre yönetiminizdeki boşlukları önleyebilirsiniz.Uzun, benzersiz şifreler oluşturun ve bunları asla yeniden kullanmayın. En sağlam şifreler, rakamların, büyük harflerin, küçük harflerin ve simgelerin karmaşık kombinasyonlarından oluşur. Bir şifreyi asla birden çok hesap için kullanmayın. Zira bir hesabınız kırılırsa aynı şifreyi kullandığınız diğer hesaplarınız da kırılabilir.Bir şifre yöneticisi kullanın. Bu teknolojik çözüm, bir dijital kasaya koyduğunuz şifreleri de ayrıca şifreler ve güvenli şekilde paylaşmanıza izin verir. Birçok siber güvenlik sızıntısı, basit insan hataları nedeniyle gerçekleşir. Örneğin kullanıcılar şifrelerini başkalarının kolayca erişebileceği şekilde kaydeder veya onları Excel gibi şifrelenmemiş uygulamalarda saklar. 

Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

2022’nin ilk aylarında en çok kullanılan mobil uygulamalar açıklandı – Teknoloji – Ulusal24.com

2022’nin ilk aylarında en çok kullanılan mobil uygulamalar açıklandı – Teknoloji – Ulusal24.com

Sosyal medyayla ilgili analizler paylaşan Data.ai, 2022’nin ilk 3 ayında en çok kullanılan mobil uygulamalara ilişkin raporunu yayımladı. Rapor, indirme sayısı, müşteri harcamaları ve aylık aktif kullanıcı sayısı baz alınarak hazırlandı. 

Shift Delete’in haberine göre, pandemi nedeniyle uzaktan eğitim ve iş modelinin yaygınlaşmasıyla birlikte popülaritesi artan Zoom, 2022’nin birinci çeyreğinde en çok indirilen uygulamalar sıralamasında 10’uncu oldu. 

BİRİNCİ SIRADA FACEBOOK
Data.ai verilerine göre Facebook, 2022’nin birinci çeyreğinde en çok kullanılan uygulama oldu. İkinci sırada popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp gelirken, Instagram üçüncü sırada yer aldı. Dördüncü sırada ise Facebook Messenger var.

Aylık 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunan TikTok, Data.ai’nin listesine beşinci sırada girerken; onu Amazon, Telegram, Twitter, Spotify ve Netflix takip ediyor.

Mobil uygulama harcamalarını da araştıran Data.ai’ye göre kullanıcılar 2022’nin birinci çeyreğinde en fazla TikTok’ta harcama yaptı. 

Google’ın sahibi olduğu YouTube listeye ikinci sırada girdi. Popüler tanışma uygulaması Tinder üçüncü olurken, bu yıl Türkiye’de faaliyete başlayacak olan Disney+ ve HBO Max peşinden geldi.

Data.ai konuyla alakalı açıklamasında şu bilgileri paylaştı:

Genel olarak, uygulamalara yapılan tüketici harcamasının iki yıl içinde yüzde 40’ın üzerinde arttığını, 2020’nin ilk çeyreğiyle kıyasladığımızda toplam harcamanın iOS için yüzde 42 ve Google Play için yüzde 44 arttığını tahmin ediyoruz.

Öte yandan Instagram, 2022’nin birinci çeyreğinde en çok indirilen mobil uygulama olmayı başardı. Meta’ya bağlı sosyal medya platformunu ezeli rakibi TikTok takip etti. Facebook, üçüncülük koltuğuna oturdu ve WhatsApp da en çok indirilen dördüncü mobil uygulama oldu. Hemen ardından Snapchat geliyor.

Haber Kaynağı www.ulusal24.com