Instagram Reels’ta para kazanma dönemi resmen başlıyor: Instagram’dan nasıl para kazanılır? – Teknoloji

Instagram Reels’ta para kazanma dönemi resmen başlıyor: Instagram’dan nasıl para kazanılır? – Teknoloji





Instagram’da Reels videoları üzerinden gelir elde etme fırsatı Türkiye’de resmi olarak başladı. İçerik üreticileri, dikey videolarını paylaştıkları Reels platformunda hediyeler aracılığıyla para kazanma imkanına sahip olacaklar.

Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, beğendiği ve takip ettiği içerik üreticilerinin Reels videolarına 20 TL ile 200 TL arasında değişen fiyatlarla hediyeler gönderebilecekler. Bu, içerik üreticilerinin yaratıcılıklarını ve içeriklerini daha da teşvik edebileceği, aynı zamanda destekleyen takipçilerin katkılarını gösterebileceği bir yol sunuyor.

INSTAGRAM’DAN NASIL PARA KAZANILIR?

Bu özelliği kullanabilmek için karşılamanız gereken şartlar şöyle;

Profesyonel hesapta olmanız

18 yaş ve üzeri olmanız

Para kazanma politikalarına uygun olmanız

En az 5000 takipçiye sahip olmanız gerekli.

Özelliğin artık Türkiye’de yayında olduğu ancak kademeli olarak yakın zamanda herkes için çıkış yapacağı belirtildi.


Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Elon Musk açıkladı: Twitter’da para kazanma dönemi başlıyor! – Teknoloji

Elon Musk açıkladı: Twitter’da para kazanma dönemi başlıyor! – Teknoloji





Twitter ile Threads arasındaki rekabetin hızla arttığı bir dönemde, Twitter’ın sahibi Elon Musk, yeni bir adım atarak para kazanma imkanını duyurdu. Kendi hesabından yapılan duyuruyla Musk, Twitter’da içerik üreten kullanıcıların YouTube’daki gibi görüntülenme başına para kazanabileceğini açıkladı.

Elon Musk, Twitter’ı satın aldıktan sonra birçok değişiklik yaparak büyük tepkiler almış ve sık sık gündeme gelmişti. Twitter’ın getirdiği görüntüleme limiti nedeniyle kullanıcılar isyan etmiş, bu süreçte kullanıma sunulan ve “Twitter katili” olarak adlandırılan Threads uygulaması da büyük ilgi görmüştü.

70 MİLYON İNDİRME

Açıldığı 5 Temmuz akşamından bu tarihe kadar 70 milyonun üzerinde indirmeye ulaşan Threads’a karşı Elon Musk yeni bir hamle yaptı. 

Threads uygulamasıyla kendine rakip bulan Elon Musk, hamle olarak twittera para kazanma özelliği geleceğini duyurdu. Elon Musk, Twitter’daki içerik üreticilerinin Youtube’da olduğu gibi görüntülenme başına para kazanacağını söyledi.


Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Bitcoin’i olanlar dikkat: 100 milyon dolardan fazla kripto para çalındı. – Teknoloji

Bitcoin’i olanlar dikkat: 100 milyon dolardan fazla kripto para çalındı. – Teknoloji





Kripto para analizi firması Elliptic’in blog sayfasına göre, bilgisayar korsanları, Atomic Wallet adlı platformda bulunan 5,500’den fazla dijital cüzdanı ele geçirdi. Bu bilgisayar korsanlarının, Kuzey Kore merkezli siber suç çetesi olan “Lazarus”un üyeleri olduğu tespit edildi.

Estonya merkezli Atomic Wallet ise henüz konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Şirket daha önce sistemlerine sızıldığını kabul etmiş ve bu olayı soruşturmak için analiz firması Chainalysis ile anlaşma yapmıştı.

Birleşmiş Milletler, 2023 başlarında yaptığı bir açıklamada, Kuzey Kore’nin 2022 yılında bir önceki yıla göre daha fazla dijital para hırsızlığı gerçekleştirdiğini ortaya koymuştu.

Uluslararası gözlemciler, çalınan bu paraların Kuzey Kore’nin yaptırımlarla sıkışan nükleer ve füze programlarına kaynak sağlamak amacıyla kullanıldığını belirtiyor.


—-advertisement—

loading…

Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Elon Musk açıkladı: Twitter’dan para kazanabileceksiniz – Teknoloji

Elon Musk açıkladı: Twitter’dan para kazanabileceksiniz – Teknoloji





Elon Musk, Twiter’da fırtınalar estirmeye ve yaptığı yeniliklerle kendinden söz ettirmeye devam ediyor. Musk, mayıs ayından itibaren medya yayıncılarının web sitesinde yayınladıkları makalelere erişim için kullanıcılardan ücret almasına izin verecek.

Hangi hesapların ücret alabileceği, sistemin nasıl işleyeceği ile ilgili net bir açıklama yapmadı. Ayrıca Musk, önümüzdeki 12 ay boyunca içerik oluşturuculardan para almayacağını da duyurdu.

Musk, “Önümüzdeki ay kullanıma sunulacak olan bu özellik, medya yayıncılarının kullanıcılardan tek tıklamayla makale başına ücret almasına olanak tanıyacak. Bu hem medya kuruluşları hem de halk için büyük bir kazan-kazan durumu olacak” dedi.

Musk yönetimindeki Twitter, gelirini artırmak için giderek daha fazla ücretli özellik sunuyor.


Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Google’ın ana şirketi Alphabet, CEO Sundar Pichai’nin ne kadar para kazandığını açıkladı – Teknoloji

Google’ın ana şirketi Alphabet, CEO Sundar Pichai’nin ne kadar para kazandığını açıkladı – Teknoloji

Bugün dünyanın en iyi oyuncusu olarak kabul edilen Arjantinli futbolcu Lionel Messi ve Google CEO’su Sundar Pichai’nin kazançları, gündemdeki konulardan biri haline geldi. Her iki isim de farklı sektörlerde faaliyet gösteriyor olsa da, para kazanma konusu ikisinin de ortak noktası olarak karşımıza çıkıyor.

2022 yılında Finalissima’yı kazanan Messi, ardından Ligue 1 ve Fransa Süper Kupası’nı da kazanarak üst üste zaferler elde etti. Ayrıca Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nda da büyük bir başarıya imza attı. Bu arada Pichai ise Google hisselerinin yüzde 39 düşmesiyle zorlu bir yıl geçirdi ve yaklaşık 12 bin çalışanın işten çıkarılmasına karar verildi.

Dünya Kupası sırasında Pichai, Messi’ye övgüler yağdırmış ve Google aramalarının rekor seviyelere ulaştığını belirtmişti. Pichai’nin kazancı ise büyük ölçüde Alphabet’ten aldığı hisse senetlerinden kaynaklanıyor. 2022 yılında toplamda 226 milyon dolar kazanan Pichai’nin maaşının çoğu hisse senetlerinden geldi. Taban maaşı ise 2 milyon dolar olarak belirlendi. Ayrıca ekstra olarak da 5 milyon dolar daha kazanmayı başardı.

Messi’nin kazancı ise sponsorluk anlaşmaları, reklam anlaşmaları ve futbol kulüpleriyle yaptığı sözleşmelerden oluşuyor. Geçtiğimiz yıl Messi, sadece saha içinde değil saha dışında da büyük başarılar elde etti. Ancak rakamlara bakıldığında, Messi’nin kazancı Mbappe’nin gerisinde kaldı ve sadece 120 milyon dolar kazanabildi. Bu rakamın 55 milyon doları sahadan, 65 milyon doları ise kendi özel işlerinden geldi.

Son olarak, Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo’nun da kazancı gündemdeki yerini koruyor. Geçtiğimiz yıl 100 milyon dolar kazanan Ronaldo, bu yıl Al Nassr takımına transfer oldu ve yıllık 200 milyon euro maaş alıyor. Ronaldo’nun saha dışından da 60 milyon dolardan fazla kazandığı belirtiliyor. Bu durum, Ronaldo’nun 2023 yılında Messi ve Pichai’yi geride bırakacağı tahminlerine yol açıyor.

Haber Kaynağı ulusal24.com

Türkiye de, kullanıcıların %13ü dijital ödemelerde para kaybediyor!

Türkiye de, kullanıcıların %13ü dijital ödemelerde para kaybediyor!

Kaspersky Dijital Ödeme anketine göre Türkiye’deki katılımcıların %13’ü çevrimiçi bankacılık ve mobil cüzdan hizmetlerini kullanırken karşılaştıkları tehditlere bağlı olarak finansal kayıplar yaşıyor.  Siber tehdidin etkisi tüketicilere sadece mali yük getirmekle kalmıyor, aynı zamanda psikolojik olarak da etkiliyor.

Kaspersky Güvenlik Ağı’na göre sadece Türkiye’de 473 binden fazla finansal tehdit Kaspersky tarafından engellendi. Bu saldırılar, kredi kartı numaraları ve oturum açma bilgileri gibi finansal bilgileri çalmayı amaçlıyor ve genellikle kurbanları cezbetmek için sosyal mühendislik taktiklerini kullanıyor.

Siber saldırılar psikolojik yıkıma da yol açıyor!

Dijital ödemeleri hedef alan bir siber tehdidin etkisi tüketicilere sadece mali yük getirmekle kalmıyor, aynı zamanda psikolojik olarak da etkiliyor. Örneğin katılımcıların %69’u bu nedenle uykularının kaçtığını ve paralarını geri alma konusunda büyük endişe duyduklarını söylüyor. Kullanıcıların %64’ü dijital ödeme sağlayıcılarına olan güvenlerinin azaldığını bildiriyor. %67’si bir siber olay yaşadıktan sonra çok daha dikkatli olduklarını, %79’u virüs bulaşan cihazlarına antivirüs uygulamaları gibi güvenlik çözümleri yüklediklerini ifade ediyor.

Kaspersky Teknik Uzmanlık Başkanı Emad Haffar, şunları söylüyor: “Pandeminin başlangıcından bu yana Türkiye’deki kullanıcıların %47’si dijital ödemeleri kullanırken en az bir olayla karşılaştı. Bu nedenle çevrimiçi bankacılık ve mobil cüzdan hizmetleri dahil olmak üzere yeni teknolojilerle güvenli bir şekilde nasıl etkileşim kurulacağını bilmek giderek daha önemli hale geliyor. Devlet, dijital ödeme sağlayıcıları, kullanıcılar ve siber güvenlik şirketleri gibi tüm paydaşların sürdürülebilir ve güvenli bir ödeme ekosistemi oluşturmak için bir araya gelmesi gerekiyor.”

Kaspersky uzmanları, kullanıcıların dijital ödeme teknolojilerinden güvenli bir şekilde faydalanmalarına yardımcı olmak için şunları öneriyor:

PIN kodunuzu, şifrenizi veya diğer finansal bilgilerinizi çevrimiçi veya çevrimdışı ortamda kimseyle paylaşmayın.
Herhangi bir çevrimiçi işlem yapmak için halka açık Wi-Fi bağlantı noktalarını kullanmaktan kaçının.
Çevrimiçi işlemler yapmak için ayrı bir kredi kartı veya banka kartı kullanın. Finansal işlemlerin takibine yardımcı olması için kartlarınıza harcama limiti belirleyin.
Güvenilir ve resmi web sitelerinden alışveriş yapın.
Finansal işlemler için kullanılan tüm cihazlarınızda güvenilir bir güvenlik çözümü kullanın. Bu çözümler hileli veya şüpheli faaliyetlerin tespit edilmesine ve ziyaret edilen web sitelerinin güvenliğinin kontrol edilmesine yardımcı olur.

Kaspersky, dijital ödeme hizmetleri sunan geliştiricilere, bankalara ve şirketlere şunları öneriyor:

Çevrimiçi ödeme süreçlerinin ve tüketici temas noktalarının farklı seviyelerinde dolandırıcılığın tespit edilmesine yardımcı olacak bütünsel siber güvenlik çözümlerine yatırım yapın.
APT gruplarının finans kurumlarına yönelik karmaşık saldırıları giderek artıyor. Müşterilerinizi korumak ve iş sürekliliğini sağlamak için derinlemesine görünürlük ve tehdit istihbaratı bir gereklilik haline geliyor. Kaspersky Threat Intelligence hizmetini kullanmak, BT ekiplerinizi tehditleri analiz etmelerine ve azaltmalarına yardımcı olacaktır.
Çalışanlarınız için sürekli olarak siber farkındalık eğitimleri düzenleyin. Bu, çalışanlarınızın kuruluş saldırı altındayken karşılarına çıkacak dolandırıcılık girişimlerinin ve tehlikelerin farkında olmalarına ve kuruluşu korumadaki rollerini artırmalarına yardımcı olacaktır.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Apple ve Samsung’un telefon satışından kazandığı para belli oldu – Teknoloji

Apple ve Samsung’un telefon satışından kazandığı para belli oldu – Teknoloji

Counterpoint isimli pazar araştırma şirketi, 2022’nin üçüncü çeyreğine ilişkin akıllı telefon sektörü verilerini yayımladı. Veriler, pazarda ciddi bir daralma olduğunu, yani akıllı telefon satışlarının düştüğünü gözler önüne seriyor.Yapılan araştırmaya göre şirketlerin gelirleri 3. çeyrekte yüzde 3, satış adetleri ise yüzde 12 düşüş kaydetti. Sektör bu 3 aylık zaman diliminde, 100 milyar dolar civarında gelir sağladı.WebTekno’nun aktardığı habere göre; akıllı telefon pazarına ait veriler, 5G telefonların artık bir standart olduğunu gözler önüne serdi. Zira 100 milyar dolarlık gelirin yüzde 80’i, 5G destekli telefonlardan sağlandı. Böylelikle 5G telefonlar için tüm zamanların rekoru kırılmış oldu. APPLE-SAMSUNG REKABETİNİN KAZANANI Apple OLDUCounterpoint tarafından yapılan pazar araştırmasına göre Apple, üçüncü çeyrekte pazar payının yüzde 42’sine hakim oldu.Yani şirketin kasasına giren para 42 milyar dolar seviyesindeydi. Apple’ı 18 milyar dolar gelir ile Samsung, 8 milyar dolar gelir ile Xiaomi, 6 milyar dolar ile Oppo ve OnePlus, 5 milyar dolarla da Vivo takip etti. Diğer markaların geliri ise 20 milyar dolar olarak kayıtlara geçti.GEÇEN YILA GÖRE GELİRLERİNİ ARTIRMAYI BAŞARAN ŞİRKETLERGelirler geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında, yalnızca Apple ve Xiaomi’nin akıllı telefon gelirlerinin arttığı görülüyor. Burada ön plana çıkan şirket ise Apple.Şirketin pazar payı, bir önceki yıla kıyasla yüzde 5 civarı artmış oldu. Xiaomi’deki gelir artışı ise binde 6 olarak kayıtlara geçti. Güney Koreli Samsung’un gelirleri ise bu süreçte binde 5 geriledi.Öyle ki Apple’ın iPhone’lardan elde ettiği gelir; Xiaomi, Oppo ve OnePlus, Vivo ve diğer tüm markaların elde ettiği gelirden daha yüksek.Bu şirketlerin toplam geliri, 37 milyar dolar civaarındayken Apple, tek başına 42 milyar dolar elde etmeyi başardı.

—-advertisement—

loading…

Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Spotify, para ödeyen abone sayısını açıkladı – Teknoloji

Spotify, para ödeyen abone sayısını açıkladı – Teknoloji

Türkiye’de aktif olarak abone sayısını artırmaya devam eden Spotify, yeni sayıları açıkladı.Ücretli abonelik satın alan kullanıcılarının sayısını açıklayan popüler çevrim içi uygulama, tam 195 milyon aboneye sahip. Bu abonelerin tamamı elbette ücret ödeyen ve premium olan hesaplar. Öte yandan toplam aktif abone sayısı ise 468 milyon. ABONE SAYISINI ARTIRMAK İSTİYORAktif kullanıcı sayısını sürekli artırdığını açıklayan Spotify’ın yeni özellikleri de bünyesine ekliyor. Açıklanan sayılara göreyse abone sayısını son çeyrekten bu yana 7 milyon artırmayı başaran Spotify, yıl bitmeden 200 milyon ücretli aboneye ulaşmayı hedefliyor.Spotify’ın ise en büyük rakibi Apple’ın müzik servisi olan Apple Music. Apple bu noktada aktif kullanıcı sayısını açıklamasa da Spotify’ın ardından en çok kullanılan ve ücret ödenen uygulamalardan biri olduğu tahmin ediliyor.Hatırlayacağınız üzere Spotify, HiFi özelliği ile gündeme gelmişti. Bu özellik yüksek kalitede müzik dinlemeye olanak sağlayacak. 

—-advertisement—

loading…

Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Facebook hesaplarını ve kripto para cüzdanlarını çalan kimlik avı saldırılarına dikkat

Facebook hesaplarını ve kripto para cüzdanlarını çalan kimlik avı saldırılarına dikkat

Yeni PHP bilgi çalan zararlı yazılımlar Facebook hesaplarını hedef alıyor

 

Siber güvenlik şirketi ESET, yeni bir kimlik avı saldırısına karşı uyarılarda bulundu. ESET Türkiye Teknik Müdürü Gürcan Şen saldırganların hedeflerinde kripto para cüzdanlarının da olabileceğini paylaştı. 

 

Bleeping Computer‘a göre, yeni bir Ducktail kimlik avı kampanyası, Facebook hesaplarını, tarayıcı verilerini ve kripto para birimi cüzdanlarını çalmak için kullanılan PHP’de yazılmış daha önce hiç görülmemiş bir zararlı yazılım yayıyor. Kullanıcıları cezbetmek için kampanyanın parçası olarak oyunlar, altyazı dosyaları, yetişkin videoları ve kırık MS Office uygulamaları vaad ediliyor. Bu dosyalar ZIP formatında meşru web sitelerinde barındırılıyor. Çalıştırıldığında, kurulum arka planda gerçekleşirken, kurban ön uçta sahte bir ‘Uygulama Uyumluluğunu Kontrol Etme’ penceresi görürken arka planda dolandırıcılar tarafından gönderilen sahte uygulama yükleniyor. 

 

ESET Türkiye Teknik Müdürü Gürcan Şen, yeni kimlik avı saldırısı ile ilgili şu  açıklamalarda bulundu; LinkedIn ve diğer iş mesajlaşma platformlarındaki anlık mesajlar söz konusu olduğunda kullanıcıların son derece dikkatli olması gerekiyor. Bu platformlardan gelen mesajlar, alışık olduğumuz ve kullandığımız  standart e-postalar kadar sık. Gelen mesajlar, özellikle dosya indirme istekleriyle size ulaşıyorsa, olası kimlik avı e-postalarında olduğu gibi şüpheyle yaklaşmalısınız. Kötü amaçlı yazılım, birçok bilgiyi hızla çalabilir. Kurbanın şirketindeki reklamları yöneten Facebook hesaplarına bağlı verilere özel olarak odaklanarak tarayıcılarından bilgi çalar. Hedeflerini dikkatli bir şekilde seçer. Bu hem maddi hem de itibar kaybına yol açabilir.  Bu kimlik avı saldırısında, saldırganların kripto para cüzdanlarıyla da ilgilendikleri görülüyor. Kullanıcıların korsan  yazılım ve  oyun modlarından,  hilelerden kaçınmalarını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. 

 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

Telefonunuzdaki uygulamalara dikkat: Kartınızdan para çeken 12 uygulama açıklandı! – Teknoloji

Telefonunuzdaki uygulamalara dikkat: Kartınızdan para çeken 12 uygulama açıklandı! – Teknoloji

Android telefonlarda bulunan bazı uygulamaların telefonlara zarar verebileceği daha da kötüsü kişisel bilgilere erişim sağlayan uygulamalardan güvenlik açıkları nedeniyle kişisel bilgilere erişebilmenin mümkün olduğu görülmüştü.Bu nedenle de pek çok uzman konu ile ilgili zaman zaman vatandaşlara uyarılar yapmaya başladı. Benzer durumlar ile karşılaşan vatandaşların kimlik, kredi kartı gibi bilgilerine erişim sağlanamaması için uyarılar yapıldı.ANDROİD KULLANICILARINA 12 UYGULAMA SİLİNSİN UYARISI GELDİ!Çıkan yeni uygulamalar ile birlikte ara ara gelen bu tür uyarıların vatandaşları nasıl etkilediği ve de etkileyebileceği de merak edildi. Bu defa da verilen uyarılar reklamlardan oluşmaya başladı. Bolca reklam veren uygulamaların telefonlara hem teknik anlamda zarar verdiğini hem de daha önce de bahsedildiği gibi şifrelerin çalınabileceği ihtimaller arasında yer aldı.Durum bu şekilde olunca da reklamların kişilerin cihazlarına verdiği zararlar göz önünde bulundurarak Android telefon sahipleri de yapılan bu uyarıları daha fazla dikkate almaya başladı. UZMANLAR BU UYGULAMALARINIZI SİLMENİZİ ÖNERİYOR!Bu uygulamalardan telefonlarında olan vatandaşlar tarafından bu tarz yorumlar gelse de daha önce aynı sorunu yaşayan kişilerin da tecrübeleri ile birlikte uzmanlar tarafından mutlaka silinmesi gereken uygulamaların listesi şu şekilde verildi;HighSpeed CameraSmart Task ManagerFlashlight+K-DictionaryQuick NoteCurrency ConverterJoycodeEzDicaInstagram Profile DownloaderEz NotesA Calculator(Kore uygulaması)Konu ile ilgili Android kullanıcılarına bu açıklamalar yapılarak herhangi bir güvenlik sorununun yaşanmaması açısından dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı. 

Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com