Apple, iOS 17 ile ilk etapta sunulmayacak özellikleri yayınladı – Teknoloji

Apple, iOS 17 ile ilk etapta sunulmayacak özellikleri yayınladı – Teknoloji





Eylül ayında Apple’ın yeni iPhone serisi ile tanıtması beklenen iOS 17 hakkında yeni gelişmeler duyurulmaya devam ediyor. Şirket tarafından yapılan yeni açıklamaya göre, iOS 17’nin sunulduğunda hemen aktif olmayacak bazı özellikler olduğu ifade ediliyor. Bu özellikler arasında spesifik olarak AirDrop aktarımı ve Günlük özelliği bulunuyor.

AirDrop özelliği, kapsama alanından çıktığınızda bile, hem sizin hem de alıcı kişinin iCloud hesabına giriş yaptığında, paylaşılan içeriğin güvenli ve yüksek kaliteli bir şekilde internet üzerinden aktarılmasına olanak tanıyor.

“Günlük” adı verilen bir diğer özellik ise hemen sunulmayacaklar arasında yer alıyor. Bu özellik, özel anları yeniden yaşamak için yeni bir yol sunuyor. Önemli olaylar veya günlük aktivitelerle ilgili düşüncelerinizi kaydedebilmenizi sağlayan bir özelliktir. Fotoğraflar, müzikler, ses kayıtları ve daha fazlasıyla kayıtlarınızı detaylandırabilir, önemli anları işaretleyebilir ve daha sonra gözden geçirmek, yeni fikirler elde etmek veya hedefler belirlemek için kullanabilirsiniz.

Bunun dışında, Ortak Apple Music Çalma Listeleri de ilk etapta aktif olmayacak özellikler arasında yer alıyor.


Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

iPhone kullanıcıları dikkat: Apple, iOS güvenlik güncellemesi yayınladı – Teknoloji

iPhone kullanıcıları dikkat: Apple, iOS güvenlik güncellemesi yayınladı – Teknoloji

Apple, iPhone’lar, iPad’ler ve Mac bilgisayarları için “Hızlı Güvenlik Yanıtı” adı verilen yeni bir güvenlik güncellemesinin ilkini yayınladı. Bu yazılım sürümleri, cihazlara önemli güvenlik geliştirmeleri sağlamayı amaçlayarak işletim sistemi güncellemeleri arasında yer alıyor. Güvenlik açıklarını düzeltmeye yardımcı olarak bilgisayar korsanlarının akıllı telefonlara erişmesine izin verebilecek yazılımdaki açıkları kapatmayı hedefliyor.

Daily Mail’in haberine göre, ilk “Hızlı Güvenlik Yanıtı”, iOS, iPadOS ve macOS’un en son sürümlerini çalıştıran Apple cihazlarına sunuldu. Bu, tümü geçen ay piyasaya sürülen iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 ve macOS 13.3.1 idi.

İlk “Hızlı Güvenlik Yanıtı”nı yüklemek için, cihazın “Ayarlar”ına giderek “Genel” ve “Yazılım Güncellemesi”ni tıklamanız gerekiyor. “iOS Security Response 16.4.1 (a)” yazan bir seçenek ve bunun altında “İndir ve Yükle” yazan bir düğme görünecek.

Bu düğmeyi tıkladıktan sonra “Şimdi Yeniden Başlat”ı seçerseniz, cihazınız güncelleme yüklenmiş olarak kapanıp açılacaktır. Bu işlem birkaç saniye sürecektir ve normal iOS, iPadOS ve macOS güncellemelerinden çok daha hızlı olacaktır.

İlk “Hızlı Güvenlik Yanıtı”, bilgisayar korsanlarının cihaza sızmasına ve “keyfi kod yürütmesine” izin verebilecek iki acil güvenlik açığını giderdi. Apple’a göre, bu kod, korsanlara özel verilere erişim sağlayabilir, cihazın işlevselliği üzerinde kontrol sahibi olmalarına ve kötü amaçlı yazılım yüklemelerine neden olabilirdi.

Şirket, yeni “Hızlı Güvenlik Güncellemeleri”nin, halihazırda kötüye kullanılmış veya var olduğu bildirilen “bazı güvenlik sorunlarını daha hızlı azaltmak” için kullanılabileceğini duyurdu.

Haber Kaynağı ulusal24.com

Apple, iOS 16.5 ve iPadOS 16.5 beta sürümlerini yayınladı – Teknoloji

Apple, iOS 16.5 ve iPadOS 16.5 beta sürümlerini yayınladı – Teknoloji

ABD merkezli teknoloji devi Apple’ın pek çok kullanıcının sorun yaşadığı ve sürekli yeni güncellemelerle bu sorunları çözmekle boğuşmak zorunda olduğu iOS 16 sürümünün yeni bir betası yayınlandı. iOS 16.5, haziran ayında iOS 17 yayınlanmadan önceki son sürüm olacak gibi duruyor. 

iOS 16.5 İKİNCİ BETA NE SUNUYOR?

Beta programına kayıtlı olan geliştiricilere sunulan iOS 16.5 güncellemesi, Apple News uygulamasına yeni bir spor sekmesi ekliyor. Bu sayede spor odaklı haberleri görmek isteyenlere sesleniyor. 

Daha önce de ortaya çıktığı gibi bu sürümde aynı zamanda Siri’ye sesli komut vererek ekran kaydı başlatmak mümkün oluyor.

Türkiye’de aktif olarak kullanılmasa da Apple Card kullanıcıları için tasarrur hesabı özelliğinin açılması bekleniyor.

iPadOS 16.5 beta sürümünde de benzer şekilde Apple News için spor sekmesi ekleniyor.

Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

WhatsApp yeni özelliğini yayınladı: Grup sohbetlerinde fotoğraf dönemi – Teknoloji

WhatsApp yeni özelliğini yayınladı: Grup sohbetlerinde fotoğraf dönemi – Teknoloji

WhatsApp’ın bir süredir üzerinde çalıştığı özellik sessiz sedasız kullanıcılara sunuldu. grup mesajlarındaki profil fotoğraflarının görünürlüğüne yönelik olan bu gelişme sayesinde artık gruplardaki kişiler mesaj attığında mesaj atan kişinin ‘fotoğrafı’ görünecek. WhatsApp gruplarında yaşanan kafa karışıklığını gidermek için sunulan özellik, onlarca kişinin yer aldığı gruplarda mesaj atan yabancı kişilerin ya da kayıtlı olmayan kişilerin profillerine tıklamaya gerek kalmadan mesaj geldiğinde o kişinin fotoğrafını görmeyi sağlıyor. Özellik daha önce uygulamanın iOS betasında fark edilmişti. Test edildiği düşünülen özellik, bazı kullanıcılara sunulmaya başlandı. Uygulamanın son sürümünü yükleyen bazı kullanıcılar grup mesajlarındaki farklılığı gözlemledi. 

—-advertisement—

loading…

Haber Kaynağı www.aykiri.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

ESET Tehdit Raporunu Yayınladı – Ulusal24 Haber Merkezi

ESET Tehdit Raporunu Yayınladı – Ulusal24 Haber Merkezi

Siber güvenlik şirketi ESET, 2022 Birinci Dönem Tehdit Raporu’nu yayımladı. ESET Tehdit Raporu’nda, ESET araştırmacılarının analiz ettiği Ukrayna’da devam eden savaşla bağlantılı çeşitli siber saldırılara yer veriliyor. Industroyer kötü amaçlı yazılımının yeniden ortaya çıkmasına da değiniliyor.

 

ESET araştırmacılarının tespitlerine göre savaş, Ukrayna’yı destekleyen insanlardan faydalanmaya çalışan kimlik avı ve dolandırıcılık kampanyaları akınına neden oldu. Bu saldırılar, işgalin başlamasından hemen sonra tespit edildi. Mart ve Nisan 2022’de Emotet operatörleri çalışmalarını hızlandırıp zararlı yazılım içeren Microsoft Word belgeleri kullanarak büyük istenmeyen e-posta kampanyaları başlattı ve 2021’in birinci döneminde Emotet algılamalarının 113 kat artmasına neden oldu. Emotet kampanyaları, 2022’nin birinci döneminde E-posta tehditleri kategorisine yansıdı. Bu kategori 37 büyüme gösterdi.

 

Rusya’nın Ukrayna’yı  işgalinden kısa bir süre önce ESET telemetrisi, Uzak Masaüstü Protokolü (RDP) saldırılarında keskin bir düşüş kaydetti. Bu saldırılardaki düşüş, iki yıllık sürekli artışın ardından geldi. Bu değişimin Ukrayna’daki savaşla ilgili olabileceği düşünülüyor. Ancak bu düşüşte bile, 2022’nin ikinci döneminde görülen RDP saldırılarının neredeyse 60’ı Rusya’dan kaynaklandı.

 

Savaşın bir başka etkisi ise geçmişte fidye yazılımı tehditleri Rusya’da bulunan hedeflerden kaçınma eğilimindeyken, bu dönemde ESET telemetrisine göre Rusya’nın en çok hedef alınan ülke olduğunu ortaya koyması oldu. ESET araştırmacıları, Ukrayna ulusal selamı “Slava Ukraini!”nin (Şan olsun Ukrayna’ya!) kullanıldığı kilit ekranı varyantlarını algıladı. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana amatör fidye yazılımı ve dosyaları silmeyi hedefleyen yazılımların sayısında artış oldu. Yazarları genellikle savaşan taraflardan birine destek sözü vererek saldırıları kişisel bir intikam davası olarak ortaya koyuyor.

 

Savaş zamanında bile istismar devam ediyor 

Savaş aynı zamanda istenmeyen e-posta ve kimlik avı tehditleri açısından da dikkat çekici bir şekilde istismar edildi. 24 Şubat’taki işgalden hemen sonra, dolandırıcılar, hayali hayır kurumlarını ve bağış toplayıcıları yem olarak kullanarak Ukrayna’yı desteklemeye çalışan insanlardan yararlanmaya başladı. O gün, ESET telemetrisinin istenmeyen e-posta algılamalarında büyük bir artış görüldü. 

 

Zararlı yazılımlar istenmeyen e-postalar yayılmaya devam ediyor 

ESET telemetrisi, Rusya/Ukrayna savaşıyla ilgisi olmayan birçok başka tehdit de gördü. ESET Kıdemli Araştırma Yetkilisi Roman Kováč, bu durumu şöyle açıklıyor: “Öncelikle istenmeyen e-posta yoluyla yayılan kötü amaçlı bir yazılım olan Emotet’in, geçen yılki ortadan kaldırma girişiminden sonra geri döndüğünü ve telemetrimizde yeniden görülmeye başladığını doğrulayabiliriz.” Emotet operatörleri, D1’de birçok istenmeyen e-posta kampanyası düzenledi ve Emotet algılamaları yüz kattan fazla arttı. Ancak Tehdit Raporu’nda da belirttiği üzere Microsoft’un Office programlarında varsayılan olarak internetten makroları devre dışı bırakma hamlesi göz önüne alındığında, kötü amaçlı makrolara dayanan kampanyalar son bulabilir. Değişikliğin ardından, Emotet operatörleri diğer uzlaşma vektörlerini çok daha küçük kurban örnekleri üzerinde test etmeye başladı.

 

ESET 2022 D1 Tehdit Raporu ayrıca en önemli araştırma bulgularını gözden geçirerek ESET Research’ün şunları ortaya çıkardığını belirtiyor: Çekirdek sürücüsü güvenlik açıklarının kötüye kullanımı; Yüksek etkili UEFI güvenlik açıkları; Android ve iOS cihazları hedefleyen kripto para kötü amaçlı yazılımları; DazzleSpy macOS kötü amaçlı yazılımını dağıtan henüz ilişkilendirilmemiş bir kampanya; ve Mustang Panda, Donot Team, Winnti Group ve TA410 APT grubunun kampanyaları.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı ulusal24.com

ESET Tehdit Raporunu Yayınladı – Ulusal24.com

ESET Tehdit Raporunu Yayınladı – Ulusal24.com

Siber güvenlik şirketi ESET, 2022 Birinci Dönem Tehdit Raporu’nu yayımladı. ESET Tehdit Raporu’nda, ESET araştırmacılarının analiz ettiği Ukrayna’da devam eden savaşla bağlantılı çeşitli siber saldırılara yer veriliyor. Industroyer kötü amaçlı yazılımının yeniden ortaya çıkmasına da değiniliyor.

 

ESET araştırmacılarının tespitlerine göre savaş, Ukrayna’yı destekleyen insanlardan faydalanmaya çalışan kimlik avı ve dolandırıcılık kampanyaları akınına neden oldu. Bu saldırılar, işgalin başlamasından hemen sonra tespit edildi. Mart ve Nisan 2022’de Emotet operatörleri çalışmalarını hızlandırıp zararlı yazılım içeren Microsoft Word belgeleri kullanarak büyük istenmeyen e-posta kampanyaları başlattı ve 2021’in birinci döneminde Emotet algılamalarının 113 kat artmasına neden oldu. Emotet kampanyaları, 2022’nin birinci döneminde E-posta tehditleri kategorisine yansıdı. Bu kategori 37 büyüme gösterdi.

 

Rusya’nın Ukrayna’yı  işgalinden kısa bir süre önce ESET telemetrisi, Uzak Masaüstü Protokolü (RDP) saldırılarında keskin bir düşüş kaydetti. Bu saldırılardaki düşüş, iki yıllık sürekli artışın ardından geldi. Bu değişimin Ukrayna’daki savaşla ilgili olabileceği düşünülüyor. Ancak bu düşüşte bile, 2022’nin ikinci döneminde görülen RDP saldırılarının neredeyse 60’ı Rusya’dan kaynaklandı.

 

Savaşın bir başka etkisi ise geçmişte fidye yazılımı tehditleri Rusya’da bulunan hedeflerden kaçınma eğilimindeyken, bu dönemde ESET telemetrisine göre Rusya’nın en çok hedef alınan ülke olduğunu ortaya koyması oldu. ESET araştırmacıları, Ukrayna ulusal selamı “Slava Ukraini!”nin (Şan olsun Ukrayna’ya!) kullanıldığı kilit ekranı varyantlarını algıladı. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana amatör fidye yazılımı ve dosyaları silmeyi hedefleyen yazılımların sayısında artış oldu. Yazarları genellikle savaşan taraflardan birine destek sözü vererek saldırıları kişisel bir intikam davası olarak ortaya koyuyor.

 

Savaş zamanında bile istismar devam ediyor 

Savaş aynı zamanda istenmeyen e-posta ve kimlik avı tehditleri açısından da dikkat çekici bir şekilde istismar edildi. 24 Şubat’taki işgalden hemen sonra, dolandırıcılar, hayali hayır kurumlarını ve bağış toplayıcıları yem olarak kullanarak Ukrayna’yı desteklemeye çalışan insanlardan yararlanmaya başladı. O gün, ESET telemetrisinin istenmeyen e-posta algılamalarında büyük bir artış görüldü. 

 

Zararlı yazılımlar istenmeyen e-postalar yayılmaya devam ediyor 

ESET telemetrisi, Rusya/Ukrayna savaşıyla ilgisi olmayan birçok başka tehdit de gördü. ESET Kıdemli Araştırma Yetkilisi Roman Kováč, bu durumu şöyle açıklıyor: “Öncelikle istenmeyen e-posta yoluyla yayılan kötü amaçlı bir yazılım olan Emotet’in, geçen yılki ortadan kaldırma girişiminden sonra geri döndüğünü ve telemetrimizde yeniden görülmeye başladığını doğrulayabiliriz.” Emotet operatörleri, D1’de birçok istenmeyen e-posta kampanyası düzenledi ve Emotet algılamaları yüz kattan fazla arttı. Ancak Tehdit Raporu’nda da belirttiği üzere Microsoft’un Office programlarında varsayılan olarak internetten makroları devre dışı bırakma hamlesi göz önüne alındığında, kötü amaçlı makrolara dayanan kampanyalar son bulabilir. Değişikliğin ardından, Emotet operatörleri diğer uzlaşma vektörlerini çok daha küçük kurban örnekleri üzerinde test etmeye başladı.

 

ESET 2022 D1 Tehdit Raporu ayrıca en önemli araştırma bulgularını gözden geçirerek ESET Research’ün şunları ortaya çıkardığını belirtiyor: Çekirdek sürücüsü güvenlik açıklarının kötüye kullanımı; Yüksek etkili UEFI güvenlik açıkları; Android ve iOS cihazları hedefleyen kripto para kötü amaçlı yazılımları; DazzleSpy macOS kötü amaçlı yazılımını dağıtan henüz ilişkilendirilmemiş bir kampanya; ve Mustang Panda, Donot Team, Winnti Group ve TA410 APT grubunun kampanyaları.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Haber Kaynağı www.sektorel.com.tr

Haber Kaynağı www.ulusal24.com